Uz sākumu Jaunumi Sporta aktualitātes LSPA FLORBOLA KOMANDA IZCĪNA LATVIJAS UNIVERSIĀDES ČEMPIONA TITULU
LSPA FLORBOLA KOMANDA IZCĪNA LATVIJAS UNIVERSIĀDES ČEMPIONA TITULU Drukāt
Pirmdiena, 11 decembris 2017 10:35

1vieta LSPA

9.decembrī, Olimpiskajā centrā “Elektrum”, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) florbola komanda izcīnīja ZELTA medaļas Latvijas 28. Universiādes florbola turnīrā. LSPA komandas puiši spraigā un principiālā cīņā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) florbolistiem izcīnīja uzvaru un triumfēja finālā, bet Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) komanda izcīnīja bronzas godalgas.

LSPA florbola komandu pārstāvēja 12 spēlētāji: Toms AKMEŅLAUKS, Elvijs JANKOVSKIS, Toms BITMANIS,  Aleksis LAPSIŅŠ, Krists BITENBINDERS, Ingmārs LAPČINSKIS, Artūrs JANSONS, Pauls ERENBOTS, Ivo POPOVS, Jānis SALCEVIČS, Roberts TREPŠS, Vladimirs RIBŅIKOVS. Komandas treneris – LSPA Sporta spēļu katedras docētājs Ingus RENIŅŠ, un komandas pārstāvis Didzis MELLIS.

Sacensībās piedalījās vīriešu komandas no 7 Latvijas augstskolām – LSPA, RTU, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Latvijas Universitāte (LU), Vidzemes Augstskola (ViA), RSU un Nacionālā Aizsardzības akadēmija (NAA). 

Latvijas 28. Universiādes florbola turnīra vietu sadalījums:

1.vieta - LSPA, 2.vieta - RTU, 3.vieta - RSU, 4.vieta - LU, 5.vieta - ViA, 6.vieta - NAA un 7.vieta - LLU. 

Priekšsacīkstēs komandas aizvadīja viena apļa turnīru, izspēlējot katra ar katru. Pēc apļa turnīra labākās divas komandas spēlēja finālā, bet trešās un ceturtās vietas komandas spēlēja par trešo vietu. 5.-7.vietas ieguvēji tika sarindoti attiecīgi pēc apļa turnīra rezultātiem.

Spēlē par 1.vietu tikās LSPA un RTU studenti. Abās komandās spēlēja vairāki Latvijas florbola izlases spēlētāji un kandidāti, kā arī Latvijas virslīgas spēcīgāko komandu spēlētāji. Spēli pārliecinošāk iesāka LSPA studenti, kuri ātri izvirzījās vadībā ar rezultātu 2:0.  Neskatoties uz RTU studentu enerģisko vēlmi atspēlēties, LSPA izdevās saglabāt divu vārtu starpību un divas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca drošu rezultātu 4:2 savā labā. Bet RTU studenti nepadevās, nedaudz vairāk par minūti līdz pamatlaika beigām vienus vārtus atguva, samazinot vārtu attiecību līdz minimumam. RTU turpināja uzbrukt un 2 sekundes pirms pamatlaika beigām guva ceturtos vārtus un izlīdzināja spēles rezultātu. Spēles pamatlaiks beidzās ar 4:4. Lai noskaidrotu uzvarētāju bija nepieciešams izpildīt 5 pēcspēles metienus. Spēles uzvarētāju noskaidroja jau pēc četriem katras komandas izpildītajiem pēcspēles metieniem, kur RTU joprojām nebija realizējusi nevienu metienu, bet LSPA guvusi divus vārtus, izcīnot čempiona titulu.

2016.gada Latvijas Universiādē LSPA komanda izcīnīja 2.vietu, bet RTU kļuva par florbola turnīra čempioniem.

Sīkāk spēles rezultātus skatīt ŠEIT 

Turnīru organizēja Latvijas Augstskolu sporta savienība sadarbībā ar Latvijas Florbola savienību. Turnīra galvenais tiesnesis un organizators - Andris Pīlups

Informāciju no LASS mājaslapas www.studentusports.lv apkopoja:
Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas
sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209

 
LSPA

LSPA notikumu kalendārs

LSPA iekštīkla autorizēšanās

Šeit Jūs uzzināsiet saistošu papildinformāciju par studiju procesu norisi. Problēmu gadījumā sazinieties: ithelpdesk@lspa.lv



Sadarbības partneri

Reklāmkarogs
Reklāmkarogs
Reklāmkarogs

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv