Uz sākumu Jaunumi LSPA aktualitātes LSPA STUDIJU GADU SĀK AR TRADICIONĀLAJIEM HĒRAKLA SVĒTKIEM
LSPA STUDIJU GADU SĀK AR TRADICIONĀLAJIEM HĒRAKLA SVĒTKIEM Drukāt
Ceturtdiena, 01 septembris 2016 16:35

IMG 30501.septembrī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) Vieglatlētikas manēžā vairāk nekā 250 LSPA jaunie studenti  - topošie sporta speciālisti, atzīmēja studiju gada sākšanos Akadēmijai tradicionālajos „Hērakla svētkos”, kurus šogad organizēja LSPA Peldēšanas un airēšanas katedra.

Pasākumu vadīja LSPA Studentu pašpārvaldes vadītāja, 2.kursa studente Zanda Šķetika, Hērakla lomā iejutās 2.kursa students, topošais vieglatlētikas vecākais treneris un sporta skolotājs Edgars Berķis kopā ar savām daiļajām afrodītēm no 2.kursa – Elīnu Mārtiņu, Viktoriju Semeņuku, Anastasiju Rinkeviču un Darju Saveļjevu.

Klātesošos sveica LSPA rektors, profesors Jānis Žīdens,  kā arī Olimpieši – Olimpiskais čempions kanoe airēšanā Ivans Klementjevs un četrkārtējs Olimpisko spēļu dalībnieks modernajā pieccīņā Deniss Čerkovskis, kuri studentiem novēlēja studētprieku, draudzīgu sacensību garu un spēju sasniegt izvirzītos mērķus.

Hērakls, LSPA  1.kursa deviņām grupām sarīkoja dažādus prāta un veiklības pārbaudījumus, kas veicināja studentu savstarpējo sapazīšanos un katras grupas saliedēšanos. Pārbaudījumu starplaikos pirmkursniekiem bija sagatavoti sportiski priekšnesumi.

Tālāk sekoja zvēresta nodošana Hēraklam par labu uzvedību Akadēmijā un studentu viesnīcā, par cītīgām studijām un aktīvu sportošanu, par cieņu pret kursa biedriem un dalīšanos ar iegūtajām zināšanām ar citiem.

„Hērakla Svētku” galvenais mērķis ir pirmā kursa  studentus "iesvētīt" un uzņemt augstskolas studentu kolektīvā, iepazīstināt ar studiju biedriem un LSPA vadību, kā arī dot īsu ieskatu gaidāmajā studiju procesā no pieredzējušāku kolēģu skata punkta.


Informāciju un foto sagatavoja:
LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209

Foto: Andris Pimenovs


 
LSPA

LSPA notikumu kalendārs

LSPA iekštīkla autorizēšanās

Šeit Jūs uzzināsiet saistošu papildinformāciju par studiju procesu norisi. Problēmu gadījumā sazinieties: ithelpdesk@lspa.lv



Sadarbības partneri

Reklāmkarogs
Reklāmkarogs
Reklāmkarogs

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv