Uz sākumu Jaunumi LSPA aktualitātes PADOMNIEKU KONVENTS: LSPA NEPIECIEŠAMA SPORTA NOZARES ATTĪSTĪBAI
PADOMNIEKU KONVENTS: LSPA NEPIECIEŠAMA SPORTA NOZARES ATTĪSTĪBAI Drukāt
Ceturtdiena, 09 aprīlis 2015 20:23

Padomnieku konvents 2015

Pagājušajā nedēļā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) atjaunotais Padomnieku konvents pirmajā sēdē pieņēma rezolūciju, kurā iestājās par nozaru augstskolu saglabāšanu un attīstīšanu Latvijā, stiprinot šo augstskolu finansiālo, akadēmisko un zinātnisko potenciālu, kā arī akceptēja LSPA stratēģiskās attīstības ieceres turpmākajiem 5 gadiem.

LSPA Padomnieku konventa sēdē, kura galvenais uzdevums ir konsultēt LSPA Senātu un rektoru augstskolas attīstības stratēģijas jautājumos, piedalījās Padomnieku konventa priekšsēdētājs, Latvijas vēstnieka NATO Māris Riekstiņš, konventa locekļi: 12.Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis, LSPA rektora padomnieks Anrijs Brencāns, Latvijas Sporta muzeja direktore, izglītības un zinātnes ministres padomniece sporta jautājumos Agra Brūne, uzņēmējs Ziedonis Čevers, kādreizējais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Dalbiņš, Latvijas Izglītības fonda Valdes priekšsēdētājs Ilgvars Forands, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora palīgs Austris Vasips, veselības ministra padomnieks Ēriks Zaporožecs un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas pārstāvji - rektors Jānis Žīdens, Studiju prorektore Andra Fernāte, Senāta priekšsēdētājs Uldis Grāvītis, programmas „ERASMUS” koordinators Uldis Švinks un Studiju departamenta vadītājs Ivars Kravalis.

Padomnieku konventa sēdē tika uzklausīts LSPA rektora, profesora Jāņa Žīdena ziņojums par augstskolas sasniegumiem un attīstības perspektīvām studiju un pētniecības pilnveidē. Notika diskusija par Izglītības un zinātnes ministrijas turpmāko rīcību zinātnes un augstākās izglītības reformu jomā, kā arī augstskolu konsolidācijas jautājumos.

Pēc darba grupas sagatavotās Rezolūcijas teksta projekta apspriešanas, Padomnieku konventa locekļi nolēma akceptēt to, un iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), piedāvājot savu redzējumu par LSPA attīstību un vietu Latvijas augstākās izglītības telpā.

Rezolūcijā uzsvērti vairāki LSPA attīstībai būtiski jautājumi: nepieciešamība saglabāt nozaru augstskolas Latvijā, stiprinot šo augstskolu finansiālo, akadēmisko un zinātnisko potenciālu; Izglītības un zinātnes ministrijai vērtēt sporta izglītību kā prioritāru Latvijas iedzīvotāju veselīga dzīves veida veicināšanā, kā arī sekmēt sporta zinātnes attīstības nodrošināšanu, iekļaujot to prioritārajos zinātnes virzienos, un sekmēt augstas klases sportistu studiju iespējas sportiskās karjeras laikā.

Informāciju sagatavoja:
LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu


 
LSPA

LSPA notikumu kalendārs

LSPA iekštīkla autorizēšanās

Šeit Jūs uzzināsiet saistošu papildinformāciju par studiju procesu norisi. Problēmu gadījumā sazinieties: ithelpdesk@lspa.lv



Sadarbības partneri

Reklāmkarogs
Reklāmkarogs
Reklāmkarogs

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv